Internship-programmet är ett sätt för oss att scanna av marknaden efter duktiga systemutvecklare men också ett sätt att ge tillbaka till branschen genom att dela med oss av erfarenheter till studenterna.

Årets studenter var Joakim Nilsson, Niklas Granander, Kristian Nilsson och Love Bäckman. De går olika ingenjörsprogram på Linköpings Universitet.

I internship-programmet får studenterna arbeta med skarpa arbetsuppgifter, utvecklingsprojekt som ska leda till nya och förbättrade digitala system och produkter som koncernen behöver. Och just det är något som studenterna uppskattar väldigt mycket.

– Det är svårt att hitta så avancerade jobb annars, säger Niklas.

De ser också att internship-tiden ger dem nya dimensioner som skolan inte kan ge.

– Det är bra att få ha jobbat i ett större sammanhang, säger Love.

– Och vi har tvingats tänka mer framåt än vad man gör i skolan, fyller Kristian i.

I internship-programmet jobbar studenterna tätt ihop med vår personal, de ingår i de ordinarie arbetsgrupperna. Dessutom har de handledare som stöder dem hela tiden.

– Mitt intryck är att Teknomedia har tagit det mycket seriöst att vi är här, säger Love.

Handledare i årets intern-projekt var Thussapon Edberg och Nicklas Tigerberg. De är båda mycket nöjda.

– Studenterna har levt upp till våra förväntningar om kompetens och har verkligen levererat. Resultatet har blivit riktiga funktioner som bidrar direkt till verksamheten, säger Thussapon.

Att ha studenterna hos oss är väldigt givande. De har bidragit med både hög kompetens och en god samarbetsförmåga. Ibland kunde det nästan kännas som att det var vi som var studenter och de handledare när de skulle beskriva hur de hade löst de utmaningar vi gav dem. Jobbet de har gjort kommer vi ha stor nytta av i vår organisation långt framöver.

Studenterna lyfter fram är att de har lärt sig väldigt mycket under sina åtta veckor hos oss, inte bara i att arbeta med riktiga projekt utan också att de har fått sätta sig i teknik och system som är nya för dem.

Studenterna bidrar också med kunskaper till Teknomedia.
De studenter som jobbat hos oss är väldigt duktiga. De har fått ramar och mål och sedan kunnat hitta metoder för att lösa uppdragen. I år och förra året har man bland annat jobbat med AI och machine learning vilket bidrar till att utöka vår kompetens. Tillsammans med våra utvecklare som är erfarna blir det ett mycket bra resultat.

Tre av årets internship-studenter är nu tillbaka i skolan, men kommer att kunna jobba extra hos oss. Men vi är glada att, en av studenterna, Joakim, väljer att ta en paus i sina studier för att arbeta på heltid hos oss. Joakim känner att han har en del kvar att lära sig men att inlärningen kommer att gå mycket fortare genom att jobba. Modigt och kul tycker vi.

 

Rekryteringsprocessen
Internship-projektet görs i samarbete med Talent Eye, ett företag som matchar ihop modiga företag med unga talanger så att de utvecklar varandra och samhället.

Talent Eye håller i en rekryteringsprocess där man letar upp studenter som man tror kan passa företaget och sedan gör man tillsammans med företaget en urvalsprocess med intervjuer en större studentkväll med workshops och information om för de studenter som TalentEye valt ut efter Teknomedias kravprofil. Det följs upp av intervjuer och en så kallad ’assessment day’ för att hitta de studenter som har rätt kompetenser för sommarens uppdrag.

--

Du kan läsa ett lite längre reportage på NTM